Ferocious Food Drop op Rosrock!

Een van de bands die dit jaar op Rosrock spelen, Ferocious Dog (UK), organiseert al een aantal jaar een zogenaamde Ferocious Dog Food Drop bij elk concert in eigen land en ook steeds vaker bij hun concerten in Nederland.

Rosrock is het eerste festival dat dit initiatief van de band ook festival breed oppakt.

De organisatie van Rosrock roept dit jaar alle bezoekers van het festival op om donaties mee te nemen naar het festival, ten behoeve van de lokale voedselbank (Voedselbank Bommelerwaard).

Alle houdbare producten zijn welkom, maar volgende producten zijn het meest gewenst (dit kan nog wijzigen naarmate de datum dichterbij komt):

– Pasta (Macaroni, Spaghetti, etc.)

– Pasta sauzen

– Thee

– Koffie!

– Rijst

– Snoep

– Koekjes

– Soep in pak of blik

We hopen op een overweldigende opbrengst.

Wat doet RosRock nog meer?

Dit jaar geven we 10 vrijkaartjes weg aan afnemers van de voedselbank, inclusief consumptiebonnen, zodat ook zij mee kunnen genieten van een weekend vol rockmuziek.

Wat doet de voedselbank?

De Voedselbank Bommelerwaard helpt mensen die het (tijdelijk) minder hebben door ze wekelijks, en met een maximum van drie jaar, te voorzien van voedselpakketten. Om hun afnemers van voldoende eten te kunnen voorzien, werken zij samen met plaatselijke winkeliers, bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren. Zo zorgen zij er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Om de zelfredzaamheid van hun afnemers te vergroten, werken zij samen met lokale organisaties die hen helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

Waarom doet Rosrock dit?

Appelboer A. van der Zalm is al jaren trouwe leverancier van de voedselbank met zijn “afgekeurd” fruit. Toen hij, als organisator van Rosrock, gevraagd werd om dit als festival op te pakken, twijfelde hij geen moment. Rosrock ziet dit als een mooie gelegenheid om de lokale voedselbank te verbinden met een breder publiek.

 

Waarom doet Ferocious Dog dit?

Na de zelfmoord van de zoon van de zanger van de band (hij leed aan PTSS, opgelopen als militair in Afganistan), besloten de zanger en zijn vrouw zich in te gaan zetten voor mensen met PTSS en daklozen in hun stad.

Dit groeide langzaam uit, door de hulp van de Hell Hounds, zoals de fans van Ferocious Dog genoemd worden. Inmiddels organiseert de band, bij elk concert wat ze in Engeland spelen, een Food Drop. Dit altijd ten behoeve van de lokale daklozenorganisatie of voedselbank in de stad waar ze op dat moment spelen.
Hell Hound Sigrit Janssen heeft dit initiatief ook naar Nederland gehaald, omdat dit zo bij de band is gaan horen en omdat het helaas in Nederland ook nodig is.