Food Drop weer op Rosrock!

Afbeeldingsresultaat voor ferocious dog voedselbank breda

Na het grote succes van vorig jaar, roept de organisatie van Rosrock alle bezoekers van het festival weer op om donaties mee te nemen naar het festival, ten behoeve van de lokale voedselbank (Voedselbank Bommelerwaard).

Alle houdbare producten zijn welkom, maar de volgende producten zijn het meest gewenst (dit kan nog wijzigen naarmate de datum dichterbij komt):

– Ontbijtproducten;
Cornflakes, ontbijtkoek, jam, pindakaas, chocopasta, hagelslag, rijstwafels, etc.

– Koffie

– Pasta (Macaroni, Spaghetti, etc.)

– Rijst

– Pasta sauzen

– Thee

– Snoep

– Koekjes

– Soep in pak of blik

We hopen weer  op een overweldigende opbrengst.

Wat doet RosRock nog meer?

Ook dit jaar geven we weer een aantal vrijkaartjes weg aan afnemers van de voedselbank, inclusief consumptiebonnen, zodat ook zij mee kunnen genieten van een weekend vol rockmuziek.

Wat doet de voedselbank?

De Voedselbank Bommelerwaard helpt mensen die het (tijdelijk) minder hebben door ze wekelijks, en met een maximum van drie jaar, te voorzien van voedselpakketten. Om hun afnemers van voldoende eten te kunnen voorzien, werken zij samen met plaatselijke winkeliers, bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren. Zo zorgen zij er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Om de zelfredzaamheid van hun afnemers te vergroten, werken zij samen met lokale organisaties die hen helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

Waarom doet Rosrock dit?

Appelboer A. van der Zalm is al jaren trouwe leverancier van de voedselbank met zijn “afgekeurd” fruit. Toen hij, als organisator van Rosrock, vorig jaar gevraagd werd om dit als festival op te pakken als onderdeel van een initiatief van Ferocious Dog, een van de bands die in 2017 op Rosrock speelden, twijfelde hij geen moment. Gezien het succes die eerste keer, toen er maarliefst 12 kratten vol producten opgehaald werd, wil Rosrock deze actie dit jaar graag weer herhalen. Rosrock ziet dit als een mooie gelegenheid om de lokale voedselbank te verbinden met een breder publiek.