FoodDrop op Rosrock!

Na het grote succes van RosRock 2018 (ja, zo lang geleden alweer…), roept de organisatie van RosRock alle bezoekers van het festival op om weer donaties mee te nemen naar het festival, ten behoeve van de lokale voedselbank (Voedselbank Bommelerwaard).

Alle houdbare producten zijn welkom, maar de volgende producten zijn het meest gewenst (dit kan nog wijzigen naarmate de datum dichterbij komt):

  • Ontbijtproducten: Cornflakes, ontbijtkoek, jam, pindakaas, chocopasta, hagelslag, rijstwafels, etc.
  • Koffie
  • Pasta
  • Rijst
  • Pasta sauzen
  • Thee
  • Snoep
  • Koekjes
  • Soep in pak of blik

We hopen weer op een overweldigende opbrengst!
Tip: Als je producten overhoudt na het kamperen op onze gratis camping, laat het dan netjes aan de ingang staan; jullie hoeven minder met je mee te tillen, we verminderen verkwisting én maken het leven van wat anderen ietsjes makkelijker.  

Wat doet RosRock nog meer?

Ook dit jaar geven we weer een aantal vrijkaartjes weg aan afnemers van de voedselbank, inclusief consumptiebonnen, zodat ook zij mee kunnen genieten van een weekend vol rockmuziek.

Wat doet de voedselbank?

De Voedselbank Bommelerwaard helpt mensen die het (tijdelijk) minder hebben door ze wekelijks, en met een maximum van drie jaar, te voorzien van voedselpakketten. Om hun afnemers van voldoende eten te kunnen voorzien, werken zij samen met plaatselijke winkeliers, bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren. Zo zorgen zij er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Om de zelfredzaamheid van hun afnemers te vergroten, werken zij samen met lokale organisaties die hen helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp is immers het liefst zo tijdelijk mogelijk. 

Waarom doet RosRock dit?

Appelboer Adriaan van der Zalm is al jaren trouwe leverancier van de voedselbank met zijn “afgekeurd” fruit. Toen hij, als organisator van RosRock (RR), in 2018 gevraagd werd om dit als festival op te pakken als onderdeel van een initiatief van de band Ferocious Dog, één van de bands die in 2017 op RR speelden, twijfelde hij geen moment. Gezien het succes van die eerste keer (toen er maar liefst 12 kratten vol producten opgehaald werden), wil RR deze actie graag jaarlijks herhalen. RR ziet dit als een mooie gelegenheid om de lokale voedselbank te verbinden met een breder publiek.